Ugrás a fő tartalomra

Motivációk egy napra

Sziasztok!

Eltűntem pár napra. Kihevertem a Húsvétot, locsolók szerencsére nem jöttek.

Kihevertem, hogy megint egy évvel idősebb lettem, igaz ez nem látszik a férjem szerint. Mit is merne mondani? Pár kiló előnyöm még így is van előtte! Szerintem erősebb is vagyok, de hagyjuk abban a hitben, hogy ő az.

Itt is szeretném megköszönni mégegyszer a köszöntéseket!😍Sokat gondolkoztam, hogy mit is írjak. Kaptam ötleteket is, azokhoz még gyűjtök írnivalókat.

Lesz olyan bejegyzés, ahol a Futóklubról fogok írni, mint CSAPAT. Arról hogy mit is csinálunk, kik járnak oda és miért jó oda tartozni.

A mai témámhoz a napközben történtek adtak ihletet.

Kezdjük azzal, hogy végre dolgozhatom, újra nyitott szoli, fodrász. Kezd újra a régi kis életem visszatérni. El vagyok foglalva, már csak az edzőterem kellene és már majdnem tökéletes lenne.

Hiányoznak a közös futások, hiányoznak azok a futótársak is, akiket régen láttam.

Én az örök pesszimista, most pozitívan nézem és remélem, hogy nemsokára újra minden a régi lehet.

Szóval a mai napom történései!

Pár napja bejelölt egy ismeretlen hölgy a facebookon. Nem jelöltem vissza, mivel nem ismertem, gondolkodtam, hátha régi munkatárs, de nem.

Erre ma kaptam egy üzenetet tőle:

Szia! Véletlenül akadtam rá a történetére. Fantasztikus amit csinálsz!! Tegnap elolvastam a blogodat. Nagyon őszinte és nagyon inspiráló. Nagyon sok élethelyzetben magamra ismertem. Testileg, lelkileg nagyon sok erőt adsz! Így ha nem gond bejelöltelek. Így ismeretlenül is, nagyon nagy elismerés Neked!!!


Még el is szégyeltem magam, hogy nem reagáltam az első megkeresésre.

Nagyon jól esik ilyen visszajelzéseket kapni olyan emberektől is, akik nem ismernek, csak egyszerűen írnak, hogy gratuláljanak.

Délután bicikliztem egyet és hazafele jött velem szemben egy anyuka egy kisgyerekkel.
Mikor melléjük értem, az anyuka azt kiabálta oda nekem,hogy gratulál a fogyásomhoz.

Megmondom őszintén, először csak néztem, hogy most mi van, kinek szólt ez. Miután rájöttem, hogy nekem, csak mosolyogtam egy nagyot és hangosan kiabálva megköszöntem.

Este elmentünk bevásárolni és ott találkoztam egy volt osztálytársammal, akin igaz maszk volt, de a szemén látni lehetett az örömöt és nagyon jól estek a dícsérő szavai. Még jó, hogy a szem mindent elárul. Örömöt, bánatot. Úgy megölelgettem volna, de ezt elhalasztjuk későbbre.

Azt gondolom egy nap alatt 3 ilyen visszajelzést kapni nem is olyan rossz. Nekem nagyon feldobták a napomat és jó tudni, hogy tényleg lehetséges az, hogy motiválhatok másokat is arra, hogy változtassanak az életükön.

Ezzel az írással nem az volt a cél, hogy megint magamat fényezzem, hogy mit csináltam, hanem hogy talán sikerül elérni az egyik célomat és motiválhatok embereket.

Nagyon várom már, hogy elinduljon újra az élet és ahogy Attila nevezett"motivációs eszközként" bevessen a Futóklubban.

A mai írás nem lett olyan hosszú, mint az eddigiek, de szerintem ugyanolyan őszintére sikerült.

Akikkel eddig beszéltem a blogról vagy messengeren visszajelzést küldtek, mindenki szinte azt mondta, hogy az őszinteséget szeretik benne.


Remélem tetszett a mai kicsike írásom is!

Köszönöm, hogy elolvastátok!


Fussatok, mert nincs lehetetlen!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

A kezdetek (az első évem)

Sziasztok! 2018. április 22. Ezen a vasárnapon kerestem meg Pátkai Attilát, a Szombathelyi Futóklub most már Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület elnökét. Segítségét kértem, mivel elértem egy olyan súlyt, amit még soha  és úgy éreztem egyedül nem fog menni ennek a leadása. Ez a súly akkor 141 kg volt. Most már nyugodtan leírom, de akkor rajtam kívül ezt két ember tudta. A férjem és az urológusom, aki műtött. Ő is csak azért, hogy tudja mennyi altatót kell adnia. Láttam Attila posztjait, hogy együtt futnak egy vidám társasággal és az én életemből pont ez hiányzott. A társaság. A munkán és az itthoni teendőkön kívül nem mozdultunk ki sehova. Attila egyszerre felajánlotta segítségét és mondta, hogy kedden várnak a pályán. Menjek nyugodtan, majd a Major Feri foglakozik velem. Gondoltam, kimegyek, akárki is legyen az  a Major Feri. Azért a Facebookon megnéztem, mégis tudjam kivel állok szemben. 2018.04.24 -én, ahogy megbeszéltük,18:00 órára a Sugár úti pályához

Sportolni, mint anya és feleség

Sziasztok! Ma arról szeretnék írni, hogy hogyan lehet összeegyeztetni a sok edzést, versenyt, közös futásokat azzal, hogy dolgozó anya és feleség vagyok. Nehezen, nagyon nehezen, de meg lehet oldani! Kaptam burkolt megjegyzéseket arra, hogy ennyi edzés mellett, hogy lehet ellátni egy családot, követni, hogy mi történik az iskolában, meg ugyebár van egy férjed is. Suliprogramok egy hónapra előre be voltak írva az irodai naptárba, azt minden nap láttam, figyeltem mikor hova kell menni, mit kell vinni. Minden héten eljutottunk lovagolni, soha nem kellett egy alkalmat sem kihagyni anya edzése miatt. Igaz 6 év után először a Peti ment el szülőire, mert én a spinninget választottam, de remélem ez nem számít halálos bűnnek. Napi 70 km-t autózom én is a munkahelyemre, mint sokan mások itt a futóklubban. Amikor elkezdtem az egészet, nem is gondoltam ilyenre, mert hetente kimegyek a pályára 1 órára, az teljesen normális dolog. Ennyi szabadidő és énidő szerintem minden anyának jár,

Mit egyek, ha fogyni is akarok!

Sziasztok! Ma a kedvenc témámat boncolgatom egy kicsikét. Mi is lehetne más, mint a táplálkozás. Akik eddig érdeklődtek nálam vagy megkerestek a fogyásom miatt, szinte mindenki azzal a kérdéssel kezdte, hogy diétázom-e vagy "csak" futok. Mindenkinek elmondtam, hogy diéta nélkül mit sem érne az egész. Hiába futok, ha ugyanúgy eszem, mint előtte. Ilyenkor a következő kérdés az, hogy akkor nem is eszel kenyeret? Erre azt szoktam mondani, hogy fehér kenyeret nem, ha mégis kenyér, akkor valamilyen barna, magos cuccot szoktam enni, de a fél kiló szeletelt kitart több, mint egy hétig, mert csak reggelire szoktam enni. Mikor elkezdtem futni és diétázni rengeteg segítséget kaptam Feritől, Attilától és a többi futótól is. Sokszor átküldte nekem a vacsiját, ebédjét, elmondta mit nem kellene, miből kevesebbet és mi legyen az, amit előtérbe kellene helyeznem. Elhagytuk a cukros üccsiket, csokit, lisztes, cukros ételeket. Helyette jött a hal, csirke, saláta, ha c